UWV inloggen

Direct inloggen bij Mijn UWV

Aangezien het UWV een overheidsinstantie betreft, verloopt het inloggen op de website via DigiD. Voor iedere Nederlander is er de mogelijkheid om dit digitale identiteitsbewijs aan te vragen, aan de hand van een unieke gebruikersnaam met een wachtwoord. Met een DigiD regel je overheidszaken online, waaronder bij het UWV. Mocht je een uitkering toegekend hebben gekregen, bijvoorbeeld omdat je geheel of gedeeltelijk werkloos bent geworden, dan krijg je de beschikking over een online account bij het UWV die toegankelijk is met DigiD.

Toegang tot UWV

Om in te kunnen loggen bij het UWV, navigeer je naar de algemene website van het UWV. Hier vind je op de hoofdpagina een knop naar de inlogpagina. Ook kan het voorkomen dat je al op een andere pagina van het UWV zat en je vanaf daar doorgestuurd wordt naar de inlogpagina. Verder is het mogelijk dat je via een pagina van een andere overheidsinstantie doorgestuurd wordt naar het UWV. In alle gevallen wordt inloggen met DigiD vereist, om zo te allen tijde een beveiligde verbinding tussen jou en het UWV tot stand te brengen.

Beschermde omgeving

Bij het inloggen bij het UWV met DigiD heb je altijd je gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Na het invoeren van beide gegevens kom je in de beveiligde online omgeving van het UWV terecht. Ook kun je kiezen voor een extra beveiliging bij het inloggen, aan de hand van een sms-code. Als je een tijd lang inactief bent, zal bovendien de beveiligde verbinding verbroken worden en moet je opnieuw inloggen.