Toeslagen inloggen

Direct inloggen bij Mijn Toeslagen

Om zaken te regelen met de overheid dient iedere Nederlander te beschikken over een identiteitsbewijs. Omdat veel van deze zaken gedaan kunnen worden in digitale omgevingen als Mijn toeslagen, dien je te beschikken over een digitaal identiteitsbewijs. Hiertoe kun je een DigiD aanvragen. Je DigiD is een strikt persoonlijk online profiel. Door een unieke combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord, kun je te allen tijde de beschikking krijgen over informatie omtrent je toeslagen. Voor toeslagen inloggen doe je dus ook met DigiD.

Beschermde omgeving

De online omgeving van Mijn toeslagen is veilig en betrouwbaar. Bovendien kan alleen jij inloggen met je DigiD. Hiertoe navigeer je direct of via webpagina’s van andere overheidsinstellingen naar Mijn toeslagen. De beveiligde omgeving wordt hierbij altijd aangegeven in je adresbalk. Met je DigiD bij de hand voorkom je dat anderen meekijken met de gegevens en informatie die je uitwisselt met Mijn toeslagen. Je kunt bij het inloggen ook kiezen voor een extra controle per sms. Hierbij wordt na het invoeren van je DigiD een sms gestuurd naar je mobiele telefoonnummer dat bekend is bij de overheid. Pas na het invoeren van deze code is het inloggen definitief.

Inloggen voor een ander, toeslagen inloggen

Soms kan een ander je vragen zijn of haar zaken op Mijn toeslagen te regelen. Dit kan doordat de persoon in kwestie fysiek niet in staat is om zelf in te loggen, of niet de beschikking heeft over internet. In dat geval kun je gemachtigd worden. Dan krijg je na het inloggen met je eigen DigiD inzicht in de ander zijn of haar toeslagen.