Mijn Werkmap

Direct inloggen bij Mijn Werkmap

Mijn werkmap

Direct inloggen bij de werkmap van de UWV? Via bovenstaande link kunt u direct naar de inlogpagina van ‘Mijn werkmap’ via Werk.nl

Wat is ‘Mijn werkmap’ van Mijn Uwv?

Als je een WW-uitkering ontvangt dan betekent dit dat je bij het UWV ingeschreven staat als werkzoekende. De uitkering wordt verstrekt om te kunnen voorzien in de maandelijkse levensbehoeften. Vanuit het UWV wordt er alles aan gedaan om je als uitkeringsgerechtigde weer aan het werk te helpen. Hiervoor is ‘de werkmap’ in het leven geroepen. Dit is een persoonlijke werkmap waarin alle gegevens zijn opgenomen omtrent de uitkering en de vorderingen die er worden doorgemaakt op het gebied van het zoeken naar werk. Het is goed om te weten dat het bijhouden van deze werkmap door de uitkeringsgerechtigde niet vrijblijvend is. Op het moment dat de taken in deze werkmap niet worden uitgevoerd, heeft dat gevolgen voor de uitkering. Deze zal dan tijdelijk worden gekort.

UWV Werkmap

In de werkmap staan er taken klaar die hulp bieden om werk te vinden. Ook worden er door het UWV berichten verstuurd omtrent het aantal sollicitaties die in een tijdvak plaats moeten vinden. Dit kunnen verschillende sollicitaties zijn; een directe sollicitatie op een functie, een open sollicitatie op een functie of een inschrijving bij een uitzendbureau. Ook zijn er mogelijkheden om via het UWV mee te doen met een traject van leren en werken. Ook hierover worden er afspraken gemaakt in de werkmap, deze afspraken moeten worden nagekomen. Via de werkmap kan er ook direct toegang worden verkregen tot werk.nl. Door je als werkzoekende te laten coachen op bijvoorbeeld het gebied van het maken van een CV kun je jouw scoringskansen verhogen op de arbeidsmarkt. Ook zijn er regelmatig trainingen en Webinars te volgen via het UWV. Ook verstrekt het UWV sollicitatietips om mensen beter te maken in het solliciteren. Met een persoonlijke adviseur van het UWV wordt er contact gehouden over alle lopende zaken. Ook kun je als werkzoekende bij deze adviseur terecht als je vragen hebt of juist wat handige tips kunt gebruiken.

Werkmap Werk.nl

Op werk.nl zijn duizenden vacatures te vinden. Hierop kan direct worden gesolliciteerd. Het is op werk.nl gemakkelijk om zoekfuncties in te geven waarmee je kunt filteren. Hiermee kun je een overzicht krijgen van precies die functies waar jij naar op zoek bent. Dit kan door een beroep in te geven of bijvoorbeeld een trefwoord. Ook kun je bijvoorbeeld het opleidingsniveau ingeven en het aantal uren wat je zou willen werken. Op het moment dat je jouw zoekopdracht opslaat, hoef je die de volgende keer niet meer opnieuw in te voeren. Het systeem ververst de gegevens de eerstvolgende keer automatisch op het moment dat je inlogt en daarmee zie je altijd een nieuw, actueel overzicht met vacatures. Het is mogelijk om vijf zoekopdrachten op te slaan waarmee je variatie aan kunt brengen in de zoekcriteria.

Mijn Werkmap Inloggen

Als je een uitkering ontvangt, ben je verplicht om het UWV op de hoogte te houden van de wijzigingen in jouw persoonlijke situatie die invloed kunnen hebben op de uitkering. Bijvoorbeeld als je als werkzoekende met een uitkering op vakantie gaat, moet je dit aangeven in de werkmap. Ook wanneer je een baan hebt en meer uren gaat werken is het van belang om dit melden in de werkmap zodat dit bekend is bij het UWV. Dit heeft in dit geval direct invloed op de hoogte van jouw uitkering. Ook een nieuwe inkomstenbron moet in de vorm van een wijziging worden doorgegeven in de werkmap. Deze nieuwe inkomstenbron kan uit werk komen, maar bijvoorbeeld ook door bijvoorbeeld oliebollen te verkopen in de winterperiode. Dit is een vorm van inkomen die invloed heeft op de versterkte uitkering. Als je als uitkeringsgerechtigde een nieuwe baan hebt gevonden dan is dit natuurlijk prachtig nieuws, ook dan moet dit aangegeven worden als wijziging in de werkmap. Als er twijfel is of er wel of niet een wijziging aangebracht moet worden bij een specifieke situatie, kan er altijd contact worden opgenomen met de coach van het UWV.

Inloggen bij Mijn UWV

Op het moment dat je een WW-uitkering ontvangt en je een werkmap hebt, kun je hierop inloggen door naar de website van het UWV te gaan. Hier vind je rechts bovenin een groene balk waarin je ‘DigiD Werkmap’ ziet staan. Als je hierop klikt, heb je mogelijkheid om in te loggen via de DigiD-app of met jouw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord. Indien je nog geen DigiD-app hebt, of geen DigiD gebruikersnaam en wachtwoord, dan kun je via deze links uitleg krijgen hoe je wel kunt beschikken over de DigiD-app en/of over een DigiD gebruikersnaam en wachtwoord.