Mijn SVB Inloggen

Direct inloggen bij Mijn SVB

Inloggen SVB

De Sociale verzekeringsbank voert regelingen uit die de overheid in het leven heeft geroepen. Het betreft hier zeer uiteenlopende regelingen zoals bijstandsuitkeringen, persoonlijk gebonden budgetten maar ook uitkeringen voor ouderen die onder een sociaal minimum zitten. Opdrachtgever van het SVB is de overheid in de meest brede zin van het woord. Verschillende instanties van de overheid maken gebruik van de SVB. Bijvoorbeeld de Belastingdienst. Het Ministerie van Gezondheid, het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het Ministerie van Welzijn en Sport. Overheden maken ook graag gebruik van de kennis van de SVB. Als er vanuit de overheid een nieuwe regeling in de maak is, wordt deze altijd getoetst bij het SVB. Er wordt dan kritisch gekeken of de regeling goed uitvoerbaar is en welke zaken je in het voortraject nog zou kunnen verbeteren. Maar liefst 5,5 miljoen mensen maken gebruik van een regeling van de overheid. De SVB zorgt er uiteindelijk voor dat deze regelingen worden uitgevoerd en u krijgt waar u recht op heeft.

Mensen die aanspraak kunnen maken op regelingen zijn bijvoorbeeld ouderen, gehandicapten, mensen die woonachtig zijn in het buitenland, nabestaanden, jongeren met autisme en mensen die in aanraking zijn geweest met asbest. Bij bovengenoemde regelingen horen wetten die bepalen of je voldoet aan de criteria om aanspraak te kunnen maken op een regeling. De SVB is er ook voor kleine kwetsbare groepen die sociaal gezien ondersteuning nodig hebben. Bijvoorbeeld voor mensen die ontslagen zijn en geen pensioen meer opbouwen kunnen bij de overheid een regeling aanvragen, als die wordt toegekend, zal de SVB deze uitvoeren. Door in te loggen op Svb.nl kunt u inzicht verkrijgen in de status van de uitvoering van regelingen die u aangaan.

Inloggen met DigiD app of met gebruikersnaam en wachtwoord

Inloggen is eenvoudig. U gaat naar de website www.svb.nl. Rechts bovenin zie je banner ‘inloggen’ staan. Door hierop te klikken verschijnen er verschillende keuzemogelijkheden. U kunt kiezen om in te loggen via de DigiD app. Dit is een handige app die u kunt downloaden via de App Store of Google Play. Om van deze app gebruik te kunnen maken moet u in het bezit zijn van een DigiD. Heeft u deze nog niet? Vraag deze dan aan via DigD.nl. Vervolgens kunt u deze app downloaden. Als u deze al hebt kunt u door middel van het invoeren van een pincode hier inloggen bij de SVB.

Ook kunt u inloggen met uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord. Ook in dit geval heeft u uiteraard een DigiD nodig, heeft u die niet? Vraag deze dan eerst aan. Bent u eenmaal ingelogd bij SVB dan kunt u ook via deze site naar andere sites van de overheid gaan, zonder dat u steeds opnieuw hoeft in te loggen. Er is ook de mogelijkheid om via deze site in te loggen als budgethouder van een PGB of juist als vertegenwoordiger van een PGB. Als u gebruik maakt van één van deze laatstgenoemde opties, kunt u ook inloggen met de DigiD app of via uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord.